Papagalii vorbitori

Papagalii vorbitori

Papagalii sunt pasari cu ciocul curbat si cu o mare capacitate craneala.

Fac parte din ordinul Psittaciformes si traiesc in arbori, in emisfera sudica, in regiuni din Australia, America de sud, Asia, Africa.

Papagalii - scurta descriere

Sunt pasari longevive ce pot trai si 80 de ani.

Remarcabil este ca papagalii pot imita o gama larga de cuvinte si sunete. Cercetarii considera aceasta caracteristica ca fiind doar mecanica, ei neintelegand sensul majoritatii cuvintelor reproduse.

Sunt identificate pana in prezent peste 300 de specii. Cel mai mare papagal din lume, care nici nu zboara, se intalneste in Noua Zeelanda si este denumit kakapo. Masculii din aceasta specie cantaresc in jur de 3 kg.

Ciocul lor este format dintr-o mandibula superioara puternic curbata in jos peste o mandibula inferioara mai mica, curbata in sus. Fiind puternic, ciocul ii ajuta la spargere semintelor si nucilor tari, la hranirea puilor, la catarat (pe post de carlig) sau la curatatul penajului. Referitorul la penele sale, acestea sunt de obicei viu colorate, fiecare specie avand o pata de culoare sau o particularitate de culori ce ii scoate in evidenta.

Hrana papagalilor este vegetala si se constituie din seminte, fructe si diverse plante.

Ca animale de companie, papagalii au nevoie de atentie, de spatiu, de o temperatura optima (un minim de 10 grade C si o maxima de 25 grade C), de apa curata zilnic si de mancare adecvata. Diferentierea intre sexe se poate face observand culoarea narilor: albastru-sidef la masculi si galben – maroniu la femele.

Se recomanda taierea putin din aripi ca sa nu zboare pe geam in momentele in care sunt eliberati din cusca. Ideal ar fi ca ei sa nu stea intr-o cusca, ci intr-o incapere amenajata, in care exista plante inalte, pomisori.

Articole din categoria Animale de companie

Papagalii vorbitori Papagalii vorbitori

Veverita Veverita

Sugar Glider Sugar Glider

Iepurii Iepurii

Vola.ro
Vola.ro

 

 

Toate drepturile de autor au fost rezervate.