Mozart

Mozart

Nascut in 1756 Mozart este unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Influenta sa este uriasa si dupa 200 de ani de la moartea sa. De la inceputul carierei, in postura de copil minune, si pana la moartea sa prematura, la 35 ani, a compus piese extraordinare in cele mai diverse domenii ale muzicii.

Cariera copilului minune Mozart a inceput intr-adevar devreme, la sapte ani, cind tatal sau l-a dus intr-un turneu european. Astfel i s-a ivit ocazia sa asculte multe genuri de muzica si sa se intalneasca cu personalitati importante ca Johann Christian Bach.

Mozart - patru mari opere

In Nunta lui Figaro se oglindeste stilul vioi si briliant al lui Mozart. Premiera a fost un succes urias si in scurta vreme compozitorul a primit de la Praga o comanda pentru a compune o noua opera.

De data aceasta a pus pe note povestea lui Don Giovanni. Chiar daca piesa contine o multitudine de parti comice, scenele serioase dovedesc o forta dramatica cum nu a mai existat anterior.

In 1790 a terrninat o noua mare opera, Cosi fan tutte, o poveste cinica, aproape de necrezut despre nestatornicia feminina.

Stralucirea, frumusetea si mai ales dragostea radiata prin muzica de inima unui om sensibil, l-au facut foarte vestit, cunoscut, fiind considerat cel mai mare compozitor care a existat vreodata.

Articole din categoria Mari personalitati

Constantin  Brancusi Constantin Brancusi

Mozart Mozart

Van Gogh Van Gogh

Charles de Gaulle Charles de Gaulle

Vola.ro
Vola.ro

 

 

Toate drepturile de autor au fost rezervate.